Keresés
  • Vass Richárd

VÍZZEL ARCOT MOSNI?

Az arcápolás első lépése, a helyes arctisztítás


Vízzel tisztítom/mosom az arcbőröm jót teszek vele?


Mikor eljössz hozzám az első arckezelésre, mindig beszélgetünk, diagnosztizálom az arcbőröd és érdeklődöm a bőrápolási szokásaidról.


Sajnos rossz tapasztalatim vannak, sokan „sima vízzel“ mossátok az arcotokat.


Nagyon sok vendégem, főleg, aki az idősebb korosztályhoz tartozik így tesz. Vizes lemosást el tudok képzelni egy hideg-meleg váltó zuhanynak „értornaként“, de arcunkról a sima víz nem tisztítja meg a szennyeződéseket és nem ápolja a bőrünket. Sőt! Sokszor a klóros víz okolható a bőrszárazság, vagy súlyosabb esetben az ekcéma megjelenéséért.

A klór erős oxidáló hatású, vizes oldatában is szárítja a bőrt. A víz önmagában nem oldja fel a bőrfelszínen felhalmozódott faggyút és szennyeződéseket, sminket, sminkmaradványokat.
Amikor a ruhánk zsírosan szennyeződik, azt sem sima vízzel próbáljuk kimosni, hanem mosószerrel együtt. Tehát ha csak vízzel mosunk este vagy reggel arcot, akkor gyakorlatilag semmit nem mostunk le a bőrünkről. Tegyél egy próbát!! Vegyél a kezedbe egy benedvesített vattakorongot és a vizes lemosás után egy olajos vattával vagy lemosó tejjel.. töröld át az arcod. Meg fogsz lepődni!


Egy nagyon Kedves vendégem mindig „koszosnak“ érezte a bőrét. Rendszerint kozmetikai festéseket kért tőlem, nem került szóba a bőrápolás. Egyik alkalommal egy „mini“ bőrtisztítást csináltam neki és elmondása szerint soha előtte nem érezte olyan tisztának a bőrét. A barázdái is halványultak. És azóta rendszeresen tisztítja a bőrét a nálam vásárolt termékekkel. A nem megfelelő arctisztítás a barázdák kialakulásához, elmélyüléséhez is vezethet, száríthatja még jobban a bőröd, vagy még a gyulladás is rosszabbodhat, esetleg ki is alakulhat.


Az arcápolás első pilléreként mindig a helyes arclemosást, arctisztítást javaslom. Ezt a lépést reggel és este érdemes megtenni és a napi rutinfeladatok közé építeni. A bőröd hosszú távon meghálálja a gondoskodást.

Reggel azért fontos az arctisztítás,mert eltávolítod az éjszaka felhalmozódott méreganyagot, faggyút a bőrödről. A testünk éjszaka sem pihen. Este pedig eltávolítod a nap folyamán bőrödre került szennyeződést, port, faggyút, sminkmaradványt.

Tudjátok szoktam mondani, hogy bármilyen drága, jó minőségű arckrémed lehet, ha a bőrelőkészítés nem megfelelő, „feleslegesen“ sokat fog felszívni az arckrémből a bőröd, vagy nem fog felszívódni a drága hatóanyag, mert át sem jut a szennyeződéseken, a megvastagodott hámon keresztül.


A következő bejegyzésemben arról, olvashatsz, hogy arctisztítására milyen készítményéket használtok gyakran és Én mit javasolnék.

201 megtekintés2 hozzászólás
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now